Skip to content

Els Pirineus mereixen una gran cursa per etapes

Els Pirineus

Pyrenees Stage Run. La cursa per etapes a els Pirineus. Del 29/08 al 04/09/21. La Pyrenees Stage Run és un esdeveniment molt especial que no et voldràs perdre, INSCRIPCIONS FINS EL 30/06/2021. Estàs a punt per viure una experiència única?

La Cursa

Som dels que creiem que hi ha moltes curses de muntanya avui dia, resultat de la gran afició que hi ha arreu del món per aquest esport. Sabem que hi ha una mica de saturació en el calendari i en l’oferta, però també creiem que els Pirineus mereixen una gran cursa per etapes. De la qual ens puguem sentir orgullosos i poder-hi participar per descobrir els paisatges que s’amaguen darrera aquesta encantadora serralada.

La Pyrenees Stage Run, és una cursa de 7 etapes, començant a Ribes de Freser i acabant a Salardú amb dues etapes en territori Andorrà. Que pretén oferir-vos la possibilitat de creuar un sector dels Pirineus seguint el clàssic GR11 i passant per uns paratges que no oblidareu. A més a més volem que tots els participants us sentiu partíceps de l’aventura i per això cada dia soparem tots junts. Mentre fem l’entrega de premis del dia, el brieffing de la següent etapa i veiem les fotografies i vídeo del dia. Finalment us oferirem dues opcions d’inscripció. La BÀSICA sense allotjament però amb el sopar de cada dia inclòs (perquè cadascú s’organitzi l’allotjament com prefereixi) i la EXPERIÈNCIA COMPLETA amb l’allotjament en hotels inclòs.

Quan diem que volem que sigui una aventura, també ens referim al recorregut a Els Pirineus. Per començar la participació a la PSR serà en equips (de 2 o 3 corredors).

Un factor que considerem importantíssim tant a nivell de seguretat com perquè una aventura compartida és molt més valorada que en solitari. I també pel fet d’oferir una experiència diferent als corredors. Per altra banda, els corredors hauran de seguir el recorregut amb GPS (un per equip; oferirem el lloguer d’aparells en cas que no en tingueu), a més del marcatge tradicional amb cintes i les pròpies marques ja existents del GR11.

Són tots aquests motius els que ens han portat a tirar endavant aquest projecte, perquè una cursa per etapes suposa tota una aventura on el companyerisme i els moments compartits s’accentuen molt més enllà de la competició, donant-nos la oportunitat de conèixer altres corredors d’arreu del món, històries increïbles, noves curses en les que participar…; on els pobles visitats i els seus habitants formen part de l’experiència i on els voluntaris que acompanyen la cursa estableixen una relació única amb els corredors. I perquè és un repte diferent on la preparació i gestió de cursa (durant 7 dies!), és molt diferent que no en una ultra d’un dia.

Esperem que us entusiasmi tant com a nosaltres i us animeu a participar de la Pyrenees Stage Run! Us hi esperem!

És obligatori portar permanentment a sobre en cadascuna de les etapes el següent material per la cursa a Els Pirineus:

Cada participant ha de portar:

 • Calçat adient segons les condicions tècniques que requereixen les curses de muntanya.
 • Roba tècnica (impermeable i tèrmica) suficient com per no deixar la pell visible a l’exterior i fer front a les condicions meteorològiques adverses que es poden donar a l’alta muntanya.
 • Contenidors i/o bosses estanques per líquids amb capacitat mínima total d’1 litre (plens a la sortida).
 • Guants, braga i “gorro”.
 • Got o recipient per avituallament líquid (per raons d’eco-responsabilitat en els avituallaments no es facilitaran gots per la reposició de líquids).
 • Manta tèrmica
 • Reserva d’aliment suficient (mínim 500 calories a la sortida) per fer front a condicions imprevistes i tenint en compte que es realitza en condicions de semi-autosuficiència.
 • Xiulet (el de la motxilla es vàlid si funciona correctament).
 • Document identificatiu (DNI).

Cada equip ha de portar:

 • Aparell GPS (rellotge o dispositiu) amb el track de l’etapa i la bateria totalment carregada a la sortida de cada etapa.
 • Telèfon mòbil amb la bateria totalment carregada a la sortida de cada etapa i encès durant tota la prova.
 • Petita farmaciola amb material per curar petites ferides.
 • Brúixola (saber utilitzar la del mòbil).
 • Mapa de ruta amb el recorregut i perfil de l’etapa (material que l’organització posarà a disposició dels participants).
 • Tracker de seguiment facilitat per l’organització.

3. Material recomanat però no obligatori:

INSCRIPCIONS FINS EL 30/06/2021 a la cursa de Els Pirineus

REGLAMENT

Entrenament per a una cursa per etapes

Serveis bàsics inclosos amb la inscripció

 • Participació a la prova: dorsal i cronometratge
 • Obsequi de participació a la PSR
 • Servei mèdic i assegurança del corredor
 • Entre 2 i 3 avituallaments durant el recorregut i a l’arribada de cada etapa
 • Sopar local amb briefing, fotos i vídeo del dia 28 d’agost al 4 de setembre de 2021 (8 dies)
 • Guia del corredor (informació general) amb el full de ruta (mapa i desnivells) de cada etapa + track GPS del recorregut
 • Transport de la maleta d’equipatge entre etapes
 • Regal FINISHER (a tots aquells que acabin totes les etapes de la PSR arribant sempre dins dels límits de temps establerts)
 • Cursa puntuable per la UTMB (4 Punts ITRA)

La modalitat EXPERIÈNCIA COMPLETA també inclou

Allotjament en hotel amb esmorzar inclòs del 28 d’agost al 5 de setembre de 2021 (8 nits)

Serveis opcionals no inclosos a la inscripció

 • Opció de lloguer del GPS obligatori per al seguiment del track de la cursa (contactar amb l’organització en cas de necessitar-ho) (+50€).
 • Opció de contractar autobús de tornada a Ribes de Freser o Barcelona el darrer diumenge al matí (+35€).
 • Opció de comprar el Pack Fotografia amb totes les fotografies en màxima qualitat i sense marca d’aigua (+30€).
 • Garantia de devolució: retorn del 100% de l’import de la inscripció en cas de baixa per causa mèdica justificada fins el 31 de juliol de 2021 (+45€).

RECORREGUT PSR Els Pirineus

ELS PIRINEUS
Powered by Wikiloc
Els Pirineus

Diumenge 29/08/2021 Els Pirineus

Primera etapa per començar a escalfar les cames amb un recorregut preciós passant per llocs mítics com el Balandrau, el Camí dels Enginyers o el Santuari de la Vall de Núria.

Powered by Wikiloc
Els Pirineus

Dilluns 30/08/2021

Etapa de mitja muntanya per arribar a Puigcerdà, la capital de la Cerdanya, després de creuar dos colls de 1900m d’alçada.

Powered by Wikiloc
Els Pirineus
Els Pirineus

Dimarts 31/08/2021 Els Pirineus

L’etapa més llarga ens serveix per entrar a territori Andorrà després de creuar la Cerdanya i passar ben a prop del mític Puigpedrós.

Powered by Wikiloc
Els Pirineus
Els Pirineus

Dimecres 01/09/2021

Passem l’equador del recorregut amb l’etapa més curta de la PSR i íntegrament a territori Andorrà. La millor forma de recuperar energies per afrontar les darreres tres etapes de l’aventura.

Powered by Wikiloc
Els Pirineus
Els Pirineus

Dijous 02/09/2021 Els Pirineus

Sense cap mena de dubte una de les etapes més tècniques del recorregut, pujant a primera hora del matí cap al coll de Baiau, al costat del cim més alt d’Andorra, el Comapedrosa. Baixem pels estanys i pla de Baiau fins al Pont de la Molinassa per acabar baixant per la Vallferrera fins a la petita i encantadora població d’Àreu, el clàssic portal d’entrada al cim més alt de Catalunya, la Pica d’Estats. D’Àreu encarem el tram final fins a la bucòlica població de Tavascan, final de la 5a etapa.

Powered by Wikiloc
Els Pirineus
Els Pirineus

Divendres 03/09/2021

Etapa a menys alçada que l’anterior, travessant el Parc Natural de l’Alt Pirineu enmig de boscos magnífics, per acabar a Esterri d’Àneu, ben a prop del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Powered by Wikiloc
Els Pirineus

Dissabte 04/09/2021

La última etapa no és ni molt menys la més fàcil, però una de les més boniques. Creuant el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, pel coll de Basiero i el refugi de Saboredo per entrar al Vall d’Aran i acabar triomfalment a Salardú.

Powered by Wikiloc

%d bloggers like this: