Skip to content

BOTIGA ON-LINE D’ESPORTS A …

BOTIGA ON-LINE D'ESPORTS A ...

Mitjançant aquesta nova Botiga on-line d’esports, us anirem presentant una selecció d’articles que us permetin, ajudin o facin més còmode la pràctica de l’esport …

CALÇAT A LA BOTIGA ON-LINE D’ESPORTS A ….

Aerodinàmica, equilibri, adherència i flexibilitat … no es tracta només d’un millor acompliment, sinó de garantir una trepitjada més segura; botes, sabates i els també anomenats ‘vambes’, ‘sabatilles esportives’ o ‘kets’ també formen part de la tecnologia aplicada de l’esport i tenen el seu espai a la Botiga on-line d’esports.

Els que creien que la comoditat és l’única raó per utilitzar calçat esportiu durant l’exercici s’equivoquen. Es tracta com us mostrarem a la botiga on-line d’esports, d’un tipus d’estri dissenyat específicament per a l’esport; el seu ús enmig de l’activitat física és clau en la prevenció de lesions.

Proporcionant una bona base per al cos


En els peus suportem tot el pes del nostre cos. Evidentment, el tipus de calçat que utilitza un esportista defineix en bona manera el seu exercici físic. Els esportius són confeccionats en funció a principis i estudis de biomecànica

De fet, cada esport té un tipus de calçat esportiu concorde a la seva pràctica. Tot depèn de factors com la cinètica, la superfície i altres característiques de la disciplina. Cada aspecte és pensat abans de confeccionar i produir cada model.

L’objectiu sempre és oferir flexibilitat en el moviment, amortiment i adherència. Això és així, entenent que la pràctica esportiva implica cinètica en diversos nivells. Poder moure’ns evitant perdre el control també és central en aquests complements.

Què es considera en la confecció d’un calçat esportiu

La superfície:

En principi, la sabata no ha d’impedir el moviment, però tampoc facilitar la seu descontrol. Si per l’exemple el pis és de fusta, serà fonamental l’adherència. En l’asfalt, la sabatilla sol ser una mica més llisa.

La disciplina esportiva:

Cada disciplina té una dinàmica i la petjada ha de respondre a aquesta. Les botes de futbol tenen tacs per agafar-se a la grama. Les de beisbol han de respondre bé davant la terra, entenent la seva irregularitat.

La forma d’el peu:

Hi han peus buits, plans i normals. A més, cada esport privilegia un tipus de calçat en funció a aquestes morfologies. És aquí on entren els estudis de biomecánica.

El pes:

Segons la disciplina, els esportistes tendeixen a desenvolupar un pes i una morfologia corporal. Aquests valors són presos en comptes en els dissenys; l’aerodinàmica també és presa en compte.

La contribució del calçat esportiu

Un principi bàsic del calçat esportiu te a veure amb la flexibilitat. Per això els materials tendeixen a tenir cert nivell d’elasticitat; això al seu torn genera moviments més naturals, aerodinàmics i còmodes. La naturalesa d’aquestes sabates és no ser ni molt ajustats, ni massa soltes en termes globals.
El calçat Esportiu evita lesions. Aquests s’adhereixen de la forma correcta a cada tipus de sòl i protegeixen diverses zones de el peu. Per exemple, en el bàsquet és molt comú l’ús de botins que recobreixen els turmells. Això és perquè en aquest esport els salts i la fricció en l’aire són centrals.

L’amortiment també és un aspecte clau, a causa que aquesta facilita millors caigudes. Els calçats esportius aminoren l’impacte, el fan més natural i així també es prevenen lesions.

Lesions previngudes

Encara que en el món dels esports sigui impossible escapar de les lesions, el calçat esportiu ha disminuït la seva ocurrència. Els esquinços, tendinitis i luxacions tenen molt a veure amb l’ús de calçat inadequat. Els esportistes de l’actualitat pateixen menys riscos d’aquestes lesions.
Per exemple, el material utilitzat evita la proliferació de l’anomenat ‘peu d’atleta’, disminuint el risc d’aparició de fongs. Les rascades i butllofes són un altre mal disminuït.
Amb el pas dels anys, els materials, dissenys i efectes del calçat esportiu és encara millor. Triar correctament el calçat esportiu permet millores en el rendiment físic i la sanitat dels nostres peus i cames.

%d bloggers like this: